Middag
Kategori: Allmänt
Du behöver en form och lasagneplattor (ägg och mjölkfria), jag köper mina för 10 kronor på Willys. Lägg olivolja i botten på formen, lägg i platttor så det täcker botten. Jag blöter upp sojafärs, 4-5 dl, blandar det med pastasås och kryddar massa. Färsen ska bli mjuk, men inte klar. Det finns sojafärs i disken på ICA som är frusen och bara behöver tinas, men jag använder den torkade modellen. What ever, båda går lika bra.

Så ser det ut.

Fick inte bilden större men det ska iaf föreställa fyllningen; svamp, tomat, zucchino, lök, persilja, purjo.

Häll färsen på plattorna i formen, strö persilja och purjo över, täck med fler lasagneplattor.

Andra lagret skar jag zucchini i tunna skivor och tomat.

Sen la jag på svamp.
Häll över mer pastasås, krydda, salta. Brukar använda sojagrädde men hade inte det hemma, havremjölk går lika bra. Fyll upp halva formen ungefär. Lägg på lasagneplattor så det täcker toppen. In i ugnen, 200-220 grader, 40 - 60 minuter. Lasagnen blir godast om den får stå in sig, så vätskan sugs upp. Lasagnen är klar när mellanplattorna är mjuka, känn med en gaffel. Har man för stark värme på blir plattorna överst lätt bruna innan plattorna i mitten är mjuka, men då kan man lägga på dem i efterhand, eller ta av dom så länge. Dom är supergoda när dom är knapriga!


Bon appetite!