veganworkout.blogg.se

Scrambled tofu

Kategori: Allmänt

Söndag, I´m in love och man får lyxa till det. Till frukost gjorde jag scrambled tofu, ett nyttigare och godare alternativ till scrambled eggs. Jag använder i princip bara smaksatt tofu, rökt eller marinerad. Den rökta som är min favorit ändrar smak efter vad du gör med den; rå påminner den som rökt lax i smaken, stekt som bacon, rå efter att ha varit fryst; som skinka eller kassler. Nu är det ju inte så att jag steker den för att jag saknar baconsmaken från den "äkta varan" som jag för övrigt inte känt under de senaste åtta åren jag levt, men jag uppskatter variationen och man kan alltid kontra med detta om det är nån som påstår sig dö utan att få sitt bacon på morgonen..
 
Mosa ett halvt paket tofu med gaffel, när tofun varit fryst smular den sig bättre än om den är färsk. Skär en tomat i smårutor, hacka i lite lök, nu tog jag blasten på en purjolök, påminner om gräslök, väldigt mild. Hackade några champinjoner och slängde i. Stek på hög till medelhög värme i olivolja, slå på lite havregrädde och krydda med vad du vill, jag tog en matsked sambal oelek och salladskrydda, otippad kombo men förvånadsvärt gott. Servera med en stor klick sojaspread och lite persilja på toppen. Done!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: